Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) – Den Haag

Timmerbedrijf Lauwaert is een erkend PKVW-bedrijf. Dit betekent dat de opleiding succesvol is gevolgd en ieder jaar vindt een screening plaats. Tevens beschikken de medewerkers van Timmerbedrijf Lauwaert over een Verklaring Omtrent Gedrag.

U krijgt van Timmerbedrijf Lauwaert een uitgebreid advies hoe u uw huis zo goed mogelijk kunt beveiligen. Hierbij worden de nieuwste technieken meegenomen.

Als uw woning conform de eisen van PKVW is beveiligd, komt uw woning in aanmerking voor het PKVW-certificaat.

De eisen voor een PKVW-certificaat:

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.
Politiekeurmerk Veilig Wonen Den Haag
Timmerbedrijf Lauwaert Prijs aanvragen

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is in Nederland en België een keurmerk voor woningen die in een bepaalde mate zijn beveiligd. Woningen die het keurmerk krijgen, hebben inbraakvertragers aangebracht, en hebben geen zwakke plekken die het een inbreker makkelijk maken om de woning binnen te komen. Het concept komt uit Engeland, waar het Secured by Design heet.

In 1994 startte de politieregio Holland Midden samen met de overheid een regionaal experiment, samen met de lokale overheid. Dit omdat niet alleen een woning, maar vaak ook de omgeving aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen. Sinds 2005 heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) het keurmerk van de politie overgenomen, omdat besloten is dat de politie de preventietaak naast zich neer moet leggen. Daarmee is de verantwoordelijkheid voor het inzetten van het keurmerk naar de gemeenten verschoven. Het afgeven van het keurmerkcertificaat wordt niet meer door de politie gedaan maar door bouwkundige bedrijven met een PKVW-erkenning.

*Bron: wikipedia

Inbreken binnen 45 seconden

Deze video laat zien waarom  het beveiligen van uw huis zo belangrijk is. Door sloten met anti kerntrek aan te schaffen is deze Bulgaarse kerntrek methode in ieder geval niet meer mogelijk.